Close

IT-lösningar

Pålitliga IT-lösningar som stödjer verksamheten samt erfarna utvecklare, tekniska projektledare och verksamhetsutvecklare.

Låt oss hitta den bästa lösningen för just er organisation.

Vad vi kan

Inom det breda begreppet teknik har vi en nästan lika bred kompetensbank. Våra utvecklare och tekniska projektledare är experter på att hitta IT-stöd som passar just er verksamhet!

Ta del av vår expertis

Våra projektledare vet vad som krävs för ett lyckat IT-projekt oavsett om det är en förstudie, kravställning eller ett införandeprojekt. Vi driver projektet från start till mål och följer upp projektets effekt- och projektmål. 

Vi håller reda på allt från framtagande av krav, styrdokument och förvaltningsplaner till tekniska filformat och metadatastandarder. 

IT-konsulter

Erfarna systemutvecklare, tekniska projektledare och verksamhetsutvecklare arbetar i tätt samarbete för att kunna bistå vid utveckling och implementering av nya systemstöd. 

Informationssäkerhet

Våra informationssäkerhets-konsulter har bred kompetens inom IT- och informationssäkerhet, där de bland annat arbetat med lösningar för GDPR, upprättande av dokumentation, IT-säkerhetsrutiner, autentisering, accesskontroll, IT-säkerhetsrådgivning och incidenthantering. Med erfarenheter från både offentlig och privat verksamhet. 


Den viktiga arkivfrågan

Om man inte redan vid driftsättningen av ett IT-system eller en webbsida har tänkt på arkivfrågorna så kan arkiveringen bli en komplicerad och resurskrävande uppgift. 

Våra tjänster

E-arkiv

Vi har stor erfarenhet av utveckling och anpassningar av framförallt e-arkiv utifrån OAIS-modellen samt av att arkivera och avveckla ekonomi-, personal- och verksamhetssystem och ansluta dem för arkivleveranser till e-arkiv. Vi arbetar med olika ramverk, format, verktyg, metoder, databaser och utvecklingsmiljöer som till exempel C#, Java och PHP. 

Webbarkivering

Vi erbjuder även paketlösningar bland annat för arkivering av webbsidor, intranät och sociala medier som är en viktig del av en organisations varumärke, historia och externa kommunikation. Konvertering görs för att säkerställa att alla filformat är arkivbeständiga.

Inom offentlig sektor har vi stor erfarenhet av att arkivera webbsidor i enlighet med Riksarkivets och Stockholms stads föreskrifter och regelverk. Till Stockholm stads e-arkiv har vi bl.a. levererat ett 60-tal webbsidor.

Vi arbetar med väletablerade produkter såväl som med utveckling av befintliga system och egna lösningar. Vi har goda kunskaper om open source-produkter såsom Archivematica och Koha och följer standardiserade informationsstrukturer och modeller för att leverera stabila och långsiktiga lösningar i enlighet med de krav som ställs. 

Läs mer om våra webbarkiverings-tjänster här.

Systemförvaltning

I rollen som systemförvaltare kan vi förvalta ett eller flera system hos er. Arbetet kan t.ex. innebära att ta framsystemförvaltningsplaner, hantera behörigheter och se till att dokumentation av systemet är uppdaterad och tillgänglig och genomföra samt följa upp säkerhetsanalyser.

Offertförfrågan - IT-lösningar
Beskriv din förfrågan i formuläret eller kontakta oss på telefon-nr: 0760 – 51 90 96 så kan vi berätta mer om hur vi kan stå till tjänst för er.
Fält markerade med * är obligatoriska och måste fyllas i.
Läs vår integritetspolicy här.

Läs våra senaste inlägg på området IT-lösningar

Om ni har behovet så har vi lösningen

Vi gör det svåra enkelt. Vi berättar gärna mer om hur vi kan hjälpa er.

Till toppen