Close

Verksamhetsutveckling

Står ni inför digitaliseringsdrivna utvecklings- och förändringsprojekt? 

Låt oss hjälpa er med er digitaliseringsresa.

Vi kan hjälpa er!

Ni kanske ska införa ett nytt dokumenthanteringssystem, förbereda för e-arkiv eller ta fram nya styrdokument och rutiner inom arkiv och informationsförvaltning. 

Digitaliseringsresan

Många kämpar idag med digitaliseringsdrivna utvecklings- och förändringsprojekt. 

En digitaliseringsresa är ibland både svår och krånglig, speciellt om man arbetar med komplexa informationsflöden innehållande känslig eller sekretessbelagd information. Bland våra medarbetare finns projektledare som arbetat med införanden av både e-arkiv och andra verksamhetssystem inom informationshantering.

Våra erfarna verksamhetskonsulter med specialistkunskap inom informationshanteringsområdet arbetar för en säker och effektiv informationshantering. 

ArkivIT

Vad vi kan

Som oberoende konsulter har vi möjlighet att få en översiktlig blick av verksamheten. Vi kan hjälpa er med behovsområden både inom och utom er egen organisation.

Bred expertis & assistans

Vi hjälper er med alltifrån informationsklassificering och dokumenthanteringsplaner till att genomföra förstudier, ta fram kravspecifikation och andra underlag inför offentlig upphandling. 

Vi kan även hålla i införandeprojekt och utbildning av era medarbetare. Läs mer om våra skräddarsydda utbildningar här.

Hos oss finns stor vana av att se över arbetssätt och organisation på administrativa avdelningen och av att vara stöd i arbetet eller ta helhetsåtagande när en organisation ska läggas ner eller omorganiseras. 

IT-lösningar och informationssäkerhet

Att ta fram strategier för digitaliseringsarbetet eller konkreta handlingsplaner i arbetet med Öppna data eller IoT-lösningar är också något vi har vana av, samt informations- och IT-säkerhetsfrågor som att införa ledningssystem för informationssäkerhet (LIS) och för verksamhetsinformation (LVI). Detta är frågor som aktualiseras särskilt i och med den nya dataskyddsförordningen, GDPR.

Metodik och projektmodeller

Vi arbetar efter väl beprövade metoder med avstämningar och delleveranser så att ni ska känna er trygga med att ni får det värde ni efterfrågar. Våra konsulter har stor vana att arbeta utifrån olika projektmodeller såsom PPS och SCRUM men vi anpassar oss givetvis till era arbetsmetoder och projektstöd.

Kontakta oss

Fält markerade med * är obligatoriska och måste fyllas i.
Läs vår integritetspolicy här.

Läs våra senaste inlägg om verksamhetsutveckling

Migrationsverket

Migrationsverket – Kartläggning av externa informationsutbyten

För att få en samlad bild av Migrationsverkets informationsutbyten med andra myndigheter och organisationer anlitades en verksamhetsanalytiker från ArkivIT. I Migrationsverkets processer finns ett …
Läs mer
Till toppen